Blog

Trouwjurk huren vs. een tweedehands trouwjurk

Geplaatst op: 22 januari 2021

Één ding weet je zeker, je wilt niet teveel geld uitgeven aan een trouwjurk. Maar wat is de beste manier om te trouwen in je droomjurk tegen een mooi budget? Het kan zijn dat je twijfelt: trouwjurk huren of een tweedehands trouwjurk kopen? Door te besparen op je trouwjurk kun je meer uitgeven aan je bruidsaccessoires, de allernieuwste bruidsschoenen of bijvoorbeeld een videograaf naast jullie trouwfotograaf. Maar wat is nu eigenlijk de beste keuze? We zijn erin gedoken en om je een duidelijk beeld te geven van de voor- en nadelen van huren vs. tweedehands en hebben deze hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. De duurzame trouwjurk

In beide gevallen is een tweedehands jurk kopen of huren een duurzame keuze. We zijn ons bewust van de veranderingen in het klimaat en willen graag een bijdrage leveren aan een beter milieu. Een trouwjurk kopen is niet duurzaam, je kunt haar maar één keer dragen en het maken van een trouwjurk kost veel tijd, energie en stof. Bij het kopen van een tweedehands trouwjurk of het huren hiervan lever je dus direct een bijdrage aan een beter milieu. Dit is natuurlijk een absoluut pluspunt. Omdat een gehuurde trouwjurk vaak nog vaker gedragen gaat worden is deze keuze  uiteindelijk de meest duurzame keuze.

2. Een gehuurde trouwjurk hoef je niet op te slaan

Bij het huren van een trouwjurk breng je deze na het dragen terug naar het verhuurbedrijf. Je hoeft er dus verder niet over na te denken wat je met de jurk gaat doen. Wel mis je de mogelijkheid om je trouwjurk te laten inlijsten of op een paspop in de slaapkamer te zetten. Ook kun je een tweedehands trouwjurk nog een keer doorverkopen. Het ligt er in dit geval dus aan welke emotionele waarde je hecht aan je trouwjurk.

3. Wat is goedkoper?

Wat is goedkoper: huren of kopen? Het ligt er helemaal aan hoe je het bekijkt. De prijs van een tweedehands trouwjurk is meestal zo’n 50 tot 60% van de nieuwprijs. Zeg dat je een Pronovias trouwjurk koopt die 2200 euro was dan kun je deze meestal wel voor zo’n 1000 euro op de kop tikken. Bij het huren van een trouwjurk moet je ongeveer uitgaan van 1/3 van de nieuwprijs. Maar een tweedehands trouwjurk kun je na gebruik nog doorverkopen via Yes I Did, waardoor je uiteindelijk toch goedkoper uit kan zijn. In beide gevallen moet je ervan uitgaan dat er reinigingskosten bijkomen van zo’n 150 euro en natuurlijk zal de jurk in sommige gevallen op je maten moeten worden gemaakt door een coupeuse.

4. Je kunt de jurk aanpassen naar je wensen

Een groot voordeel van een tweedehands trouwjurk vergeleken met een gehuurde jurk is dat je aanpassingen kunt doen. Je kunt de jurk iets korter laten maken en perfect op je maten laten afpassen. Ook kun je zelfs grotere vermakingen doen zoals glittertule tussen het gewone tule laten plaatsen of een extra randje met glitters langs je top laten zetten. Een gehuurde trouwjurk passen ze slechts minimaal voor je aan en alleen op manieren die naderhand weer hersteld kunnen worden. Deze jurk zal dus nooit zo mooi zitten als een jurk die permanent voor jou op je maten is gemaakt. Het steeds weer voor een andere maat een trouwjurk vermaken laat ook zijn sporen achter en daarom is een tweedehands trouwjurk, die slechts door één andere bruid is gedragen beter.

5. De laatste mode

Bruidswinkels waar je een trouwjurk kunt huren bieden vaak niet de nieuwste bruidsmodecollecties aan, maar vaak iets oudere stijlen. De nieuwste collecties en de hotste trends in bruidsmode zul je daar niet vinden. Dus voor Fashionista’s is een gehuurde trouwjurk waarschijnlijk sowieso geen optie. Omdat veel bruiden die een trouwjurk gaan doorverkopen dit vaak direct doen na hun bruiloft is het soms goed mogelijk om trouwjurken te vinden die nog in de actuele collecties hangen die beschikbaar zijn in bruidswinkels. Het is altijd aan te raden als je een trouwjurk zoekt om op onze website even te checken of deze jurk misschien niet ook tweedehands wordt aangeboden.

6. Geen garantie op tweedehands trouwjurk

Bij het kopen van een tweedehands trouwjurk heb je geen garantie. Gekocht is gekocht. Mocht het daarna blijken dat er toch naadjes hebben losgelaten dan heb je dus gewoon pech. Wanneer je een bruidsjurk huurt heb je wel enige vorm van garantie. De winkel is er natuurlijk wel verantwoordelijk voor dat er een perfecte jurk afgeleverd wordt en ook is er vaak een mogelijkheid om de jurk te verzekeren tegen schade op je trouwdag. Vraag bij het huren altijd even om hun beleid mocht er iets met je trouwjurk gebeuren. Op deze manier kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Hopelijk helpen deze opties je bij het kiezen tussen een gehuurde of een tweedehands trouwjurk. Kies je voor een tweedehands trouwjurk bekijk dan hier onze collectie.