Blog

Je trouwjurk na je bruiloft bewaren of hergebruiken

Geplaatst op: 06 december 2018

Natuurlijk is het na je bruiloft goed mogelijk om je trouwjurk te verkopen aan een andere bruid, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Maar er zijn ook alternatieven met wat je met je trouwjurk na je bruiloft kunt doen. De leukste alternatieven voor het verkopen van een gedragen trouwjurk hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst je trouwjurk in

Tegenwoordig is het goed mogelijk om je trouwjurk in de lijsten. Het staat super chique boven je bed en het is voor altijd een herinnering aan jullie trouwdag. Persoonlijk vind ik dit een betere optie dan je jurk op een paspop plaatsen. Het ziet er niet alleen mooier uit, maar je jurk vaarandert na verloop van tijd ook niet in een stofnest.

Foto via Pinterest

 

Trash de Dress

Als je nog niet genoeg hebt van de foto’s in de mooie jurk dan is dit je kans om er nog meer te maken! Nog een dag waarin jij je op en top bruid voelt, met als uiteindelijk doel om je trouwjurk te vernielen in een trash de dress fotoshoot. Leuk!

trouwjurk na je bruiloft

Foto via Wedding Bee

 

Maak een feestjurk van je trouwjurk

Breng je trouwjurk naar een goede coupeuse en laat haar verven en korter maken. Op de volgende bruiloft verschijn jij dan gewoon in je gedragen bruidsjurk, maar dit keer als een super leuke cocktailjurk.

 

Maak een Quilt van je trouwjurk

Op Etsy kan je van je trouwjurk een quilt laten maken. Dit is leuk voor jullie eigen bed of misschien voor één of twee kinderdekentjes voor jullie mogelijk aanstaande kindjes. Op deze manier jou je de herinnering aan je jurk toch dichtbij.

trouwjurk na je bruiloft

Foto via Etsy

 

Maak een clutch tas van je trouwjurk

Je trouwjurk na je bruiloft kan je ook veranderen in een clutch tas. Op Etsy heb je diverse creatievelingen die jouw jurk omtoveren tot een gave tas voor je volgende feestje.

Foto via Etsy

 

Maak er een lingerieset van

Dit is nog zo’n goed idee om te doen met je trouwjurk na je bruiloft. Je kunt er een lingerieset van laten maken. Bij de dames van Impish Lee kun je kiezen uit verschillende modellen en het resultaat is een heel persoonlijke herinnering aan je jurk in de vorm van een lingerieset.

trouwjurk na je bruiloft

Foto via Impish Lee