Blog

De eerste 5 stappen bij het vinden van jouw bruidsjurk

Geplaatst op: 21 mei 2019

Je bent gevraagd en als kersverse bruid gaan je gedachte natuurlijk direct toe naar het vinden van de perfecte trouwjurk. Waar moet je eigenlijk beginnen bij het kiezen van de juiste trouwjurk? Wij zetten de eerste 5 stappen voor je op een rijtje:

1. Welke stijl gaat de trouwdag hebben?

Gaan jullie voor een casual strandbruiloft of een klassieke bruiloft in een kasteel. Natuurlijk wil jij dat je bruidsjurk past bij jullie locatie en daarom is het beslissen van de stijl van de dag de eerste stap als het gaat om het vinden van je droomjurk.

2. Wat wil ik uitgeven aan een trouwjurk?

In Nederland geven bruiden gemiddeld 1500 euro uit aan een trouwjurk. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als jezelf wilt in een couture bruidsjurk van Viktor & Rolf van 20.000 euro, maar ook voor een paar honderd euro kun jij er fantastisch uit zien. Wel is het belangrijk om vooraf je budget vast te stellen, zodat je geen jurken gaat passen die ver boven je budget liggen.

3. Een tweedehands trouwjurk of een nieuwe jurk?

Heb jij een no limit budget dan kun je waarschijnlijk je droomjurk van je favoriete designer uitkiezen, maar ook met een kleiner budget is het mogelijk om in een designer trouwjurk te trouwen. Kies gewoon een jurk die één keer gedragen is en koop deze van een pasgetrouwde bruid. Het is niet alleen voordeliger, maar ook nog eens veel beter voor het mileu.

4. Browse het internet

Nu is het tijd om je te verdiepen in de stijlen bruidsjurken die er zijn. Op Pinterest kun je een board aanmaken speciaal voor je bruidsjurk (wel op secret zetten zodat niemand deze kan zien) en vervolgens al je favorieten erop pinnen. Al snel zal je zien wat je stijl is en nu is het tijd om jurken te gaan passen.

5. Ga op zoek naar de plek die je jurk heeft hangen

Er zijn in Nederland een overvloed aan bruidswinkel dus keus genoeg. Wil jij een nieuwe jurk dan is het nu tijd om een afspraak te maken bij één van deze winkels. Voor een tweedehands bruidsjurk ga je natuurlijk lekker browsen in de collectie van yesidid.nl.