Blog

5 redenen waarom je beter een tweedehands trouwjurk kunt kopen

Geplaatst op: 27 november 2018

Net als met alles heeft het kopen van een gedragen trouwjurk voor en nadelen. Als je overweegt om een tweedehands trouwjurk te kopen dan zijn er minimaal vijf redenen te bedenken waarom het de juiste keuze is om voor tweedehands te kiezen. De simpelste reden is natuurlijk dat het goedkoper is, maar gelukkig zijn er nog zeker vier andere redenen om je over de streep te trekken.

Goed voor het milieu

Trouwjurken zijn net als de gehele textielindustrie enorm vervuilend voor ons milieu. Voor deze belasting zijn wij met zijn allen verantwoordelijk. Door een tweedehands trouwjurk te kopen zeg jij nee tegen nog meer vervuiling. Een mooi gebaar en met alle andere voordelen erbij kan je toch eigenlijk niet anders.

Something old

Een bruid heeft voor jou al de mooiste dag van haar leven in deze jurk gehad. Dit betekend niet alleen een hele dosis aan goede energie, maar je hebt ook gelijk je “something old” voor je bruiloft, uit het bekende spreekwoord: Something old, something new, something borrowed and something blue.

Bruidsmode is eigenlijk geen mode

Met kleding ben je vaak veel meer gebonden aan trends. Met bruidsmode is dit een stuk minder het geval. Natuurlijk zijn er modetrends en raden we je echt niet aan om in een jaren 80 pofmouwen jurk te trouwen, maar trends in de bruidsmode gaan veel langzamer. Een mooie kanten trouwjurk die drie jaar oud is die ziet er echt niet zo gedateerd uit als een ander kledingstuk uit dezelfde periode. Trouwjurken hebben meestal een redelijk tijdloos uiterlijk.

Mogelijkheid tot het dragen van een designer trouwjurk

Met een tweedehands trouwjurk zijn couture merken waar je anders alleen maar over kunt dromen ineens betaalbaar. Vera Wang, Monique Lhuillier of Berta Bridal koop jij met 40% korting en ineens gaan er nieuwe deuren voor je open.

Geld over voor mooie accessoires

Bij een super goede deal heb jij misschien nog wat geld over om speciale aanpassingen aan de jurk te laten doen, of om mooie trouwaccessoires te kopen. Je jurk mag dan een koopje zijn, maar dat betekend niet dat je daar goedkope trouwschoenen bij moet dragen. Het geld wat je over hebt kun je lekker besteden aan een spectaculair paar hoge hakken waar je anders geen budget voor had gehad.

Zoek jij ook een mooie tweedehands trouwjurk bekijk dan hier onze collectie