Blog

Wat kost een trouwjurk?

Geplaatst op: 20 juli 2019

Als aanstaande bruid vraag je je natuurlijk af: Wat kost een trouwjurk? Aan de hand van de prijs kun je bepalen welk type trouwjurk in je prijsklasse ligt en vervolgens op zoek gaan naar je droomjurk. Ik ben gedoken in de prijzen van verschillende trouwjurken om je op weg te helpen.

De gemiddelde prijs van een trouwjurk

Het simpele antwoord hierop is dat in Nederland de gemiddeld prijs die wordt uitgegeven aan een trouwjurk ongeveer €1500 is. In de reguliere bruidswinkels vind je trouwjurken tussen de €1000 en €2500. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog speciaalzaken zoals bruidsmode outlets waar ze ook trouwjurken verkopen vanaf €300 euro. Voor de bruiden zonder budget is er de couture trouwjurk, hiermee kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

Het budget van je trouwjurk bepalen

Hoe bepaal je wat jouw budget is voor je bruidsjurk? Er spelen verschillende factoren mee, zoals: Hoe belangrijk is de jurk voor jou? Of: Wat is je totale budget? Over het algemeen kun je zeggen dat ongeveer 10% tot 15% van het totale budget van jullie bruiloft gaat naar de trouwkleding. Dan bedoel ik de trouwaccessoires en zijn pak erbij inbegrepen. Een echte fashionista, voor wie mode in het normale leven ook een belangrijke rol speelt zal een peperdure trouwjurk misschien belangrijker vinden dan wat er gegeten wordt bij het diner. Hierdoor kan het budget verschuiven, maar gemiddeld gezien is het budget van je trouwjurk 10 tot 15% van jullie totale budget.

trouwjurk onder de 1000 euro

Trouwjurk onder de 1000 euro van Mori Lee Voyage

Hoe vind ik een goedkope trouwjurk

Als je een klein budget hebt voor je trouwjurk dan zijn er verschillende mogelijkheden om een goedkope trouwjurk te vinden. In de jaarlijkse Summer sale die veel bruidswinkels hebben in de zomermaanden kun je jurken vinden met kortingen tot 70%. Veel bruidswinkels willen dan ruimte maken voor de nieuwe collecties die in September in de winkels komen te hangen. Ook het kopen van een één keer gedragen trouwjurk is een prima mogelijkheid. Je kunt ook een mooie maar eenvoudige bruidsmeisjesjurk kopen in het ivoor of wit in plaats van een originele trouwjurk. Deze zijn vaak een stuk voordeliger geprijsd. Ook een bruidsmode outlet die minder dure merken aanbiedt is een goede plek voor het scoren van een goedkope trouwjurk. Deze hebben vaak een uitgebreide collectie, maar wel tegen mooie prijzen vanaf enkele honderden euro’s. Veel online retailers zoals Asos en H&M hebben tegenwoordig ook een trouwjurken collectie. Deze zijn vaak modieus en slank gesneden tegen geweldige prijzen.

Bekijk de goedkope collectie

Veel bruidsmode merken hebben tegenwoordig een goedkopere collectie naast hun hoofdcollectie. Zowel Pronovias, Mori Lee, Maggie Sottero en zelfs Berta Bridal hebben een tweede collectie met jurken in dezelfde stijl maar dan goedkoper. Vaak zijn deze jurken gemaakt van goedkopere materialen of hebben ze minder bewerkingen of kant. Op deze manier kun je de trouwjurk dragen van je lievelingsmerk, maar dan tegen een prijs die je je kunt veroorloven.

Wat kost een tweedehands trouwjurk

Een goede optie voor het dragen van een designer trouwjurk tegen een betaalbare prijs is het aanschaffen van een tweedehands trouwjurk. Wat betaal je nog voor een tweedehands trouwjurk? Voor een couture trouwjurk van bekende merken zoals Bertal Bridal of Pnina Tornai kun je nog steeds rekenen op 60 tot 70% van de originele prijs. Maar van meer gangbare merken zoals Maggie Sottero, Ladybird en Essense of Australia kun je de jurken vaak aanschaffen met een korting tussen de 50 en 70%. Het is dus een kwestie van goed zoeken naar een fantastische deal. In onze collectie vind je diverse prachtige tweedehands trouwjurken die voor mooie prijzen worden aangeboden.

Je goedkope trouwjurk er duur uit laten zien

Er zijn ook manieren om je goedkope trouwjurk er duurder uit te laten zien. Door het gebruik van bepaalde accessoires zoals een mooie glitterriem of een sluier krijgt je jurk een luxe uitstraling. Ook ziet een jurk in ivoor of champagne er bijna altijd duurder uit dan een spierwitte trouwjurk. Het lenen van luxe vintage sieraden van je moeder of oma is nog een manier om je trouwjurk op te pimpen.

couture trouwjurken

Couture trouwjurk van Oscar de la Renta

Wat kost een couture trouwjurk

Ben je gek op Vera Wang of zie jij jezelf in een Oscar de la Renta trouwjurk down the aisle lopen? Een couture trouwjurk kost een hoop geld, zeker als je je bedenkt dat je deze slechts één dag gaat dragen, maar als je een budget hebt zonder limiet, waarom zou je dan niet kiezen voor een couture trouwjurk? Er is een verschil tussen een designer trouwjurk van populaire designers zoals Berta Bridal, Pnina Tornai, Monique Lhuillier en echte couture trouwjurken. Couture ontwerpers zijn lid van de Parijse kamer van Haute Couture. Deze met de handgemaakte jurken worden helemaal met de hand gemaakt. Dat is ook een deel van waarom de prijs zo hoog is. Voor een couture trouwjurk betaal je minimaal €10.000, terwijl je een designer trouwjurk al kunt kopen vanaf ongeveer €3000. Designer trouwjurken zijn niet altijd met de hand gemaakt en worden soms ook gewoon in China geproduceerd. Een haute couture jurk is helemaal met de hand en op je maat gemaakt.

Pas geen trouwjurken die niet binnen je budget passen!

Ik kan niet genoeg benadrukken dat het passen van trouwjurken die boven je budget liggen gevaarlijk is. Een Porsche is ook sneller en mooier dan een Peugeot. Als je verliefd wordt op een trouwjurk die je niet kunt betalen dan is de trouwjurk die je uiteindelijk kiest altijd de ‘tweede keus jurk’. Dat is natuurlijk niet het gevoel dat je wilt hebben bij je trouwjurk. Als je zeker weet dat je het geld niet hebt, pas dan ook niet de jurk.

Nu dat je weet wat je ongeveer moet rekenen voor een trouwjurk kun je een afspraak gaan maken bij je favoriete bruidswinkel.