Blog

Trouwjurk verkopen? Hier moet je op letten

Geplaatst op: 07 juni 2022

Ben jij net getrouwd en weet je eigenlijk niet zo goed wat je met je trouwjurk aan moet? Verkopen van een trouwjurk is voor veel bruiden vaak een grote stap omdat er veel emotionele waarde zit aan een trouwjurk, maar je trouwjurk in de kast hangen is ook weer zo zonde. Mocht je toch besluiten je trouwjurk te verkopen dan zijn dit de dingen waar je op moet letten:

Tweedehands trouwjurken onder de 1000 verkopen het beste

Bruiden die tweedehands een trouwjurk kopen hebben vaak een klein budget. Deze wil net als jij trouwen in een designer trouwjurk, maar dan het liefste onder de 1000 euro. Op het moment dat je je trouwjurk te koop zet bedenk je dan goed welke prijs je voor je jurk gaat vragen. Jij kunt denken ik heb de jurk maar één keer aan gehad, maar een aanstaande bruid met een budget heeft daar eigenlijk geen boodschap aan. Als er dus een mogelijkheid is om je tweedehands trouwjurk onder de 1000 te verkopen dan zouden wij dit zeker aanraden.

Trouwjurk moet schoon en gereinigd zijn

Niemand wil trouwen in een vieze trouwjurk en bruiden wil ook niet het risico lopen dat ze je gedragen trouwjurk niet goed schoon krijgen. Zorgen er dus echt voor dat je trouwjurk netjes gereinigd is.

Laat je emotie los bij het bepalen van de prijs

Het bepalen van de prijs van je trouwjurk kan voor bruiden erg moeilijk zijn. Ze zijn geneigd om de jurk te hoog te prijzen. De jurk is net als een auto direct al 50% minder waard op het moment dat de jurk de bruidswinkel uit  gaat. Je prijs moet dus liggen op een korting tussen de 50% en 60%. Uitzondering is jurken die niet gedragen zijn en niet vermaakt zijn deze kunnen verkocht worden min 30% tot 40%. Ook high end designer jurken van Berta Bridal, Vera Wang en Lazaro zijn soms nog meer waard dan de 50%, dat hangt af van het model en de staat waarin de trouwjurk verkeerd.

Maak mooie en duidelijke foto’s van de trouwjurk

Op de website zien we veel foto’s binnenkomen van hangende jurken, liggende jurken en jurken op een pop. Gebruik zo mogelijk je trouwfoto’s of doe de jurk even aan en maak op deze manier goede foto’s. Ook foto’s van de leverancier raden we af. Bruiden willen zien hoe deze bij jou zat zodat ze zichzelf kunnen vergelijken in postuur en lengte. Bovendien kun je bij het gebruik van foto’s van de leverancier ook nog eens een boete krijgen want deze foto’s bevatten copyright!

Verkoop de jurk zo snel mogelijk!

Dit is essentieel want bruiden zijn altijd op zoek naar de laatste collecties en het liefste trouwjurken die nu ook nog in de bruidswinkels beschikbaar zijn. Ook al heb je dus zin om nog maanden naar je jurk te kijken, hier zijn de trouwfoto’s voor en het is nu echt zaak om je jurk zo spoedig mogelijk te verkopen.

Zet je afmetingen erbij

Haal een meetlint en meet jezelf even op ronde de taille, heupen en bost. Vermeld ook je cupmaat en lengte. Op deze manier heb je de meeste kans om je trouwjurk te verkopen want met kan precies zien of de jurk in de buurt komt van hun maat.

Wil jij ook je trouwjurk verkopen. Meld je dan nu aan op de website

 

Cover foto: Jennifer Murray via Pexels