Blog

Het juiste silhouet trouwjurk voor je figuur

Geplaatst op: 05 september 2018

Het kiezen van je trouwjurk begint bij het vinden van het juiste silhouet bij jouw figuur. Er zijn vaak meerdere silhouetten die mooi staan bij jouw lichaam en het is altijd goed om eens een silhouet te passen waarvan je denkt dat het je zeker niet zal staan. Veel bruiden denk dat een bepaalde stijl niet bij ze past, maar als ze deze dan dragen dan zijn ze vaak aangenaam verrast. Het is altijd goed om te beginnen met jouw plus- en minpunten. Wil jij je heupen verbergen, dan is een trouwjurk met een uitlopende rok de oplossing. Ben je klein, draag dan geen ballgown of mermaid silhouet omdat deze je nog kleiner maken. Bij een volslank figuur heb je meer opties dan veel volslanke bruiden denken, het ligt er net aan hoe je vormen zijn. Pas bijvoorbeeld eens een fit en flare, deze is sexy, maar maakt ook lang en kleed mooi af. Hieronder hebben we de meest voorkomende silhouetten voor trouwjurken voor je onder elkaar gezet.

 

A-lijn silhouet

De A-lijn heeft een strak lijfje met een wijd uitlopende rok. Dit silhouet past goed bij elk lichaamstype. Het accentueert de taille, verbergt de heupen en balanceert de verhouding tussen de heupen en schouders. Bekijk onze tweedehands A-lijn trouwjurken.

Recht silhouet

Een sheath of rechte japon loopt van boven tot onder recht naar beneden. Het geeft geen duidelijk accent op bepaalde plekken, waardoor deze goed past bij een slank postuur of een peervormige bruid die haar heupen iets wil laten zien, maar niet teveel. Door dit silhouet lijk je langer, het accentueert niet de taille, maar wel de heupen. Bekijk onze tweedehands rechte silhouetten.

Mermaid silhouet

De sexy mermaid of fishtail stijl heeft een straks lijfje en zit strak om de heupen tot net boven de knie. Vanaf de knie loopt deze jurk uit tot een volle rok. Dit silhouet is perfect voor een slank figuur met volle billen. Het legt wel de nadruk op de buik en heupen en is dus meestal niet geschikt voor een plus size bruid. Een betere keuze is dan de fit en flare, die ook de heupen toont, maar iets eerder uitloopt, waardoor de lijnen op de juiste plek accentueren. Bekijk onze tweedehands mermaid silhouetten.

Ball Gown silhouet

De ballgown of het prinsessensilhouet heeft een strak lijfje met een wijd uitlopend rok, die meestal los zit van de top. Dit silhouet accentueert de taille en verbergt de heupen net als een A-lijn. Omdat de rok hier nog wijder uitloop ligt er nog meer accent op de taille. Voor kleine vrouwen kan deze jurk teveel zijn omdat ze dan zelf niet meer zichtbaar zijn. Voor stevige vrouwen kan dit type jurk de bruid soms voller doen overkomen, vooral als er ook nog veel steentjes op de jurk zitten. Een A-lijnĀ  is een mooi alternatief. Bekijk onze tweedehands Ball gown silhouetten.

Fit & flare silhouet

Het fit & flare silhouet zit nauw aangesloten langs het lichaam, maar loop halverwege het dijbeen uit in een wijdere rok. Deze vorm is sexy en past bij veel lichaamstypen. Ook volslanke bruiden kunnen dit silhouet vaak prima dragen. Doordat de jurk al uitloopt op het dijbeen is het accent van de heupen sexy, maar niet heel scherp. Door dit silhouet oog je langer. Bekijk onze tweedehands fit & flare silhouetten.

Empire silhouet

Het empire silhouet heeft een kort lijfje tot net onder de boezem en loopt daarna uit tot aan de grond. Het silhouet is gebaseerd op afbeeldingen van Griekse godinnen. De populariteit van dit silhouet komt en gaat, maar het is altijd populair onder zwangere bruiden. Door het korte lijfje krijg je de illusie van lengte en het is dus een goede keuze voor kleine bruiden.