Blog

Meest gestelde vragen door de plus size bruid

Geplaatst op: 11 juli 2022

Het grote probleem met de volslanke bruid is dat deze groep voor veel bruidsmodewinkels één type bruid is, terwijl deze groep bruiden net zo divers is als bruiden in het algemeen. Elke bruid is anders. Onze eerste tip bij het lezen van dit artikel is dan ook om je niet in een hokje te laten stoppen. Draag wat jij wilt en waar jij je goed bij voelt.

We hebben voor jou de meest gestelde vragen die plus size bruiden hebben onder elkaar gezet:

Wanneer heb je een plus maat nodig?

Een trouwjurk in maat 46 en groter is een plus maat. Vanaf deze maat gaan trouwjurkenleveranciers meer rekenen voor het maken van een bruidsjapon. Tegenwoordig heb je steeds meer merken die zich specialiseren in trouwjurken in grote maten en hierbij heb je dan ook geen extra kosten. Bij niet plus size collecties betaal je vaak iets meer voor trouwjurken vanaf maat 46.

Ik wil nog afvallen kan ik al gaan shoppen voor een trouwjurk?

Zorg in ieder geval dat je minimaal zes maanden voor je bruiloft je trouwjurk hebt besteld. Wees realistisch over wat je nog kunt afvallen en wacht met het op maat maken van je jurk tot het laatste moment (6 weken voor de bruiloft). Een goed atelier kan de jurk altijd een maat innemen, maar groter maken is een stuk lastiger. Je trouwjurk één maat groter kopen dan je verwachte streefgewicht  is daarom beter voor het geval het afvallen niet helemaal lukt.

Welk silhouet past het beste bij een volslanke bruid?

De A-lijn is standaard het model waarvan volslanke bruiden denken dat het hun het beste zal staan. Dit omdat de A-vorm de taille accentueert en de heupen verbergt en dus erg flatterend is bij een grotere maat. Maar afhankelijk van je vormen kan een fit & flare of een recht model ook geweldig staan. Beperk jezelf niet en probeer verschillende stijlen aan.

Ik wil mijn bovenarmen bedekken, wat is de beste manier?

Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een trouwjurk met lange mouwen. Echter voor een zomerbruiloft is dit niet ideaal. Een driekwart mouw is ook een goede optie wanneer je trouwt in de zomer. Denk hierbij ook eens aan een los jasje of vestje. Heb jij stevige armen zorg dan dat de stof van je mouwen van dun materiaal of van kant is gemaakt. Een dikke stof doet je armen steviger overkomen.

Welke lingerie kleed het beste af onder een trouwjurk?

Als volslanke bruid is het belangrijk om goede lingerie in je budget op te nemen. Goede shape wear zorgt ervoor dat je bruidsjurk perfect zal zitten op je trouwdag. Op deze manier voel jij je op je allermooist op je trouwdag.

Kan ik ook een strapless trouwjurk dragen?

Jazeker kan dit! Er is alleen één belangrijk iets dat je niet moet vergeten,  de bovenkant van de trouwjurk mag niet te strak zitten, maar precies pas. Op het moment dat de bovenkant te strak zit loop je het risico op een rug decollete. Vooral bij een rijgsluiting (Schnürung) zie je dat bruiden deze soms heel strak aantrekken om zo slank mogelijk over te komen, maar de truc is om je jurk op je taille goed strak te trekken, maar bovenaan moet deze juist niet te strak worden aangetrokken. Dit geld trouwens niet alleen voor de volslanke bruid, maar eigenlijk voor elke bruid.

De tips in het kort:

Er zijn een aantal tips die ik je kan geven bij het vinden van een trouwjurk in een grotere maat:

  • Lichte stoffen komen slanker over dan dikke/stugge stoffen.
  • Teveel bewerking op de top kan je bovenlichaam groter doen overkomen
  • Hou geld apart voor goede lingerie
  • Een rijgsluiting kan helpen om je taille extra te accenturen
  • Kies een winkel waar ze een grote collectie plus size trouwjurken hebben, zodat je genoeg opties hebt die je ook gewoon kunt passen.
  • Als je een specifieke trouwjurk in gedachte hebt bel dan vooraf de winkel en vraag welke maat het pasmodel is dat ze hebben hangen.
  • Probeer verschillende silhouetten uit
  • Draag jij je kilo’s rondom je taille blijf dan uit de buurt van een mermaid trouwjurken want deze accentueert juist je buik.

Bekijk hier onze collectie tweedehands trouwjurk voor de plus size bruid