Blog

Hoe krijg je de beste prijs voor je gedragen trouwjurk

Geplaatst op: 26 januari 2019

Je trouwdag is voorbij en je hebt je als een prinses gevoeld in je prachtige trouwjurk. Misschien wil je de jurk nog een tijdje houden of wellicht ben je direct klaar om je trouwjurk door te verkopen. In dit geval wil je natuurlijk weten wat je nog kunt vragen voor een tweedehands trouwjurk. Er zijn een aantal factoren die de prijs van je gedragen trouwjurk bepalen:

  • Hoe schoon de jurk is
  • Is de jurk nog in goede conditie
  • Hoe oud is de jurk
  • Aankoopbewijs nog aanwezig
  • De prijs die je betaald hebt voor de jurk
  • De hoeveelheid vermakingen aan de jurk

Het is natuurlijk logisch dat een jurk die schoon is en er als nieuw uitziet beter verkoopt dan een jurk die schade heeft opgelopen. Maar ook een aankoopbewijs kan de prijs bepalen. Van een bruidsjurk die gekocht is in een gerenommeerde winkel weet je dat het een echte jurk is en geen namaak jurk van het internet. De prijs die jij zelf hebt betaald voor je trouwjurk is het beginpunt voor het bepalen van de verkooprijs van je jurk.

In het kort kun je dit zeggen. Een jurk van een bekend merk zoals Pronovias, Maggie Sottero of Essense of Australia is na de bruiloft nog ongeveer 50 tot 60% van de nieuwprijs waard als de gedragen bruidsjurk nog in goede conditie is. Als er veel vermaakt is dan kan dit de prijs van de jurk ook beïnvloeden. Ben jij heel kort dan zullen maar weinig mensen je jurk passen omdat deze dan voor de meeste mensen te kort is.

Een designer trouwjurk zoals een jurk van Berta Bridal, Vera Wang, Monique Lhuillier in goede conditie kunnen meer waard zijn. Deze verkopen in goede staat vaak nog voor 60 tot 70% van hun originele waarde.

Er zijn een aantal dingen die ze zelf kunt doen om een goede prijs te krijgen voor je eenmaal gedragen trouwjurk. We zetten ze voor je op een rijtje:

Reinig je trouwjurk

Hoe meer het lijkt alsof de jurk nieuw is des te beter. Reinig de jurk dus goed en zo snel mogelijk na de bruiloft. De vlekken komen er het makkelijkste uit wanneer deze er nog niet lang inzitten. Hier is een lijst met gespecialiseerde stomerijen.

Repareer de jurk

Als er steentjes loshangen of gaatjes in de jurk zitten laat deze dan maken. Vaak biedt de winkel waar je de bruidsjurk hebt gekocht een service om de jurk te laten reinigen en maken na je trouwdag. Zo niet dan kun je deze altijd naar een atelier brengen. Als er toch nog gaatjes of beschadigingen in de jurk zitten zorg dan dat je deze eerlijk vermeld in je omschrijving.

Wacht niet te lang

Ik snap dat het moeilijk is om afstand te doen van je trouwjurk, maar elke dag dat je wacht verliest je jurk in waarde. Zolang de jurk nog steeds in de collectie zit van het merk waarvan je de jurk hebt gekocht is de jurk het meeste waard. Bruiden die in bruidswinkels een bepaalde jurk mooi vinden maar deze niet kunnen betalen die gaan deze jurk online Googelen. Ook modetrends in de bruidsmode gaan snel, daarom is het beter om je jurk zo snel mogelijk door te verkopen.

Geef een goede omschrijving

De omschrijving is belangrijk. Probeer niet alleen een duidelijke omschrijving te maken van de jurk, de stof het silhouet etc., maar stop er ook emotie in van hoe jij je voelde in jouw bruidsjurk op je trouwdag. Ook je maten en lengte zijn belangrijk. Aan de hand van de lengte kan de potentiële koper zien of de jurk niet te kort voor haar is. Als je de naam en het merk van de jurk weet vermeld deze dan in de titel. Bruiden Googelen vaak op de naam van een jurk wanneer ze hiernaar op zoek zijn.

Neem duidelijke foto’s

Maak duidelijke foto’s van de voor en achterkant van de jurk en van bepaalde bijzondere details. Als aanstaande bruid wil je goed kunnen zien hoe de jurk bij jou zou kunnen staan. Hoe duidelijker de foto’s des te beter. Bekijk onze foto tips hier.

Heb je nog steeds geen idee wat je voor je tweedehands trouwjurk kunt vragen dan kun je ons gratis om een prijsadvies vragen.