Hoe herken je een namaak trouwjurk
Geplaatst op: 05 september 2018Tegenwoordig gaan veel bruiden online op zoek naar hun trouwjurk. Vaak zijn er voordelen in prijs, maar het is natuurlijk ook super makkelijk om je jurk thuisgestuurd te krijgen. Toch hoor je dat ook veel bruiden zwaar teleurgesteld zijn bij het online bestellen, zeker als ze gebruik maken van de sites waar ze designer jurken aanbieden tegen een fractie van de prijs. Deze jurken worden in China op grote schaal nagemaakt en online verkocht, waarbij vaak de foto’s van de echte jurk wordt gebruikt. Helaas is een namaak trouwjurk nooit gemaakt van dezelfde luxe stoffen, type steentjes, om dan nog maar niet te spreken over de pasvorm.
Het moeilijke is dat er nu ook Nederlandse sites zijn die de jurken voor een fractie van de prijs laten namaken in China en die verkopen als the real deal. Kijk uit! Ook al is de tekst in Nederlands en lijkt het allemaal nog zo verantwoord; een designer jurk kan op geen enkele manier ineens meer dan de helft van het geld kosten dan de jurk die jij hebt gezien in een bruidswinkel.
Bij Yes I Did houden we de kwaliteit van de jurken goed in de gaten. Omdat bruiden vaak hun echte trouwfoto’s gebruiken kun je ook zien hoe de jurk er in het echt uitziet, daarom moet er bij ons altijd een foto bijzitten van de echte jurk die ze verkopen. Op deze manier proberen we te voorkomen dat mensen nep jurken gaan verkopen met echte foto’s. Hoe kun je jezelf beschermen zodat jij geen nepjurk koopt online in plaats van die mooie trouwjurk die je hebt gepast in de winkel. Ik heb voor jullie de punten waar je op moet letten onder elkaar gezet.
- Kijk of er een retour beleid is. Mag je de jurk retour sturen als deze niet past, of is er een mogelijkheid om de echte jurk te bekijken?
- Gebruik ook je gezonde verstand. Een trouwjurk die in de winkel 2000 euro kost is niet ineens online 500 euro! Er kan een prijsverschil zijn tussen verschillende winkels van maximaal enkele honderden euro’s.
- Lees de recensies. Een website die nepjurken maakt en echte foto’s gebruikt heeft ook vaak veel klachten in hun reviews.
- Op de dealerpagina van de website van de jurk die je wil hebben staan de winkels die deze collectie ook daadwerkelijk verkopen. Hier kun je zien of de winkel waar je wilt kopen ook daadwerkelijk een dealer is.
- Een authentieke trouwjurk van een merk heeft een label in de jurk gestikt. Net als bij gewone kleding heeft bruidskleding ook labels met een logo. Deze bevind zich altijd aan de binnenkant van de jurk.
- Een namaak trouwjurk heeft vaak geen lagen tule in de binnenrok, heeft pailletten in plaats van stras steentjes en er wordt veel gebruik gemaakt van goedkope en vaak doorschijnende stoffen.
- De levering van een trouwjurk is gemiddeld 4 tot 5 maanden. Als je een jurk online besteld en ligt binnen zes weken op je deurmat dan is het hoogstwaarschijnlijk geen echte jurk. Er zijn namelijk bijna geen bruidslabels die deze levertijd kunnen halen.
- Bekijk de website goed. In de Chinese sites zitten vaak veel spelfouten omdat er gebruik wordt gemaakt van een automatisch vertaalprogramma. Ook ontbreken vaak de about us pagina, adres gegevens en een contact pagina. Hebben ze wel een contact pagina maar je twijfelt nog steeds stuur dan een mailtje naar het contactadres met een vraag en kijk of je inderdaad een goed geformuleerd antwoord krijgt.
- De Facebook pagina van Bridesbeware geeft veel informatie over neptrouwjurken.