Blog

Een sluier dragen op je trouwdag, ja of nee?

Geplaatst op: 07 juli 2024

De sluier is een klassiek bruidsaccessoire dat door veel bruiden wordt gezien als de finishing touch van hun bruidslook. Waar de sluier vroeger vooral symbool stond voor puurheid en onschuld, is het tegenwoordig vooral een stijlvolle toevoeging aan je bruidsoutfit. Een sluier is allang niet meer ouderwets; het is juist weer helemaal in de mode! Maar hoe bepaal je of een sluier iets voor jou is? In deze blog geven we je enkele tips om te beslissen of je een sluier wilt dragen op je trouwdag.

Lange of Korte Bruidssluiers?

Er zijn talloze soorten bruidssluiers, maar over het algemeen maken we onderscheid tussen lange en korte sluiers. Als je al hebt besloten dat je een sluier wilt dragen, is de belangrijkste tip om te kijken naar het totaalplaatje. Past een sluier bij je trouwjurk en complementeert een lange of korte sluier het beste jouw look?

Moet je je trouwjurk nog uitzoeken, laat dan je bruidsadviseuse weten dat je een sluier overweegt. De stylisten in bruidswinkels hebben een oog voor detail en kunnen je goed adviseren. Laat je echter niet beperken tot bepaalde trouwjurken alleen omdat je denkt dat je een sluier wilt dragen. Houd je opties open tijdens het kiezen van je trouwkleding, zo ontdek je wat jou het mooiste staat.

Bruidskapsel met Sluier

Twijfel je nog over het dragen van een sluier, maar heb je al wel een bepaald bruidskapsel in gedachten? Houd dan rekening met je kapsel bij het kiezen van een sluier. Wil je bijvoorbeeld een strakke knot dragen? De ene sluier past beter bij zo’n kapsel dan de andere. En draag je de sluier hoog op je hoofd voor een meer klassieke look of juist laag voor een meer moderne bruidslook. Vaak wordt een sluier samen met de trouwjurk gekocht. Weet je op het moment van aankoop nog niet wat je met je haar wilt doen? Geen probleem, maar denk er wel aan dat je bruidskapsel en sluier een geheel moeten vormen. Het is dus slim om alvast na te denken over je kapsel.

Alternatieven voor een sluier

Vind je een sluier toch wat overdreven voor jouw look? Er zijn genoeg andere haaraccessoires die je kunt overwegen om je bruidskapsel compleet te maken. Denk aan een kleine birdcage- of gezichtssluier, een mooie bewerkte haaraccessoires en zelf hoeden zijn weer helemaal in.

Een sluier kan een prachtige toevoeging zijn aan je bruidsoutfit, maar het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt. Of je nu kiest voor een lange, korte, of helemaal geen sluier, zorg ervoor dat het past bij jouw stijl en de look die je wilt uitstralen op je grote dag. Met deze tips hopen we je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw perfecte bruidslook.

Afbeeldingen via Pexels