Blog

De eerste stappen na je verloving

Geplaatst op: 05 september 2018

Gefeliciteerd jullie zijn verloofd! Eén van jullie is op de knie gegaan en nu is het tijd om de grote dag te plannen. Wat moet er allemaal gebeuren voor jullie trouwdag en in welke volgorde? Ik heb de belangrijkste eerste stappen voor je op een rijtje gezet.

  1. Deel je verloving met familie en vrienden

Het leuke aan dit moment is natuurlijk dat je het met anderen mag delen. Eerst natuurlijk aan jullie ouders en dan snel iedereen afbellen voordat iemand het al op Facebook zet en je het zelf niet meer kan vertellen!

  1. Stel een budget samen

Wat hebben jullie te besteden? Wie gaat het huwelijk betalen en wat zijn de prioriteiten? Misschien heb jij altijd al gedroomd van een designer trouwjurk of misschien willen jullie juist je geld uitgeven aan een groot feest? Bij de meeste huwelijken neemt de receptie zo’n 50% van het budget in beslag dus hou daar vast rekening mee.

  1. Bepaal de trouwdatum

Willen jullie een zomerbruiloft aan het strand of juist een Winterwonderland gevoel? Hou rekening met vakanties en feestdagen, zodat het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk is om bij jullie bruiloft aanwezig te zijn. Om veel opties te hebben is het goed om minimaal acht maanden vooruit te kijken. Een jurk bestellen neemt bijvoorbeeld al 4 tot 5 maanden in beslag en ook zijn trouwlocaties vaak al ver van tevoren volgeboekt.

  1. Maak een gastenlijst

Bepaal wie jullie er op de trouwdag bij willen hebben. Willen jullie een grote bruiloft met al jullie vrienden en familie of juiste een intieme bruiloft met alleen jullie beste vrienden erbij?

  1. Kies de stijl van jullie bruiloft

Hoe moet de dag eruit komen te zien? Gaan jullie voor casual of juist voor chique? Willen jullie een trouwthema? Gebruik Pinterest om een moodboard te maken van hoe jullie trouwdag eruit moet komen te zien.

  1. Huur een wedding planner

Een wedding planner is bijna onmisbaar voor een grote bruiloft. Ten eerste nemen ze jullie veel stress en werk uit handen, maar daarnaast kunnen ze door hun ervaring vaak goed deals voor je maken bij verschillende leveranciers.

  1. Kies de trouwlocatie

De trouwlocatie is het canvas van jullie bruiloft. De locatie is bepalend voor de algehele sfeer en stijl van de dag. Kies een locatie die goed bij jullie en het idee van de dag past. Een strandtent past niet bij jouw klassieke prinsessen bruiloft en een kasteel niet bij jullie bohemian vibe dag.

  1. De zoektocht naar de jurk begint nu!

Ja het is zover. Pin en scheur je favoriete jurken, want het is tijd om te gaan shoppen! Maak een afspraak bij een trouwwinkel waarvan de stijl jurken je aanspreekt. Kies twee of drie mensen uit, waarvan je weet dat ze je goede en eerlijke feedback zullen geven en ga lekker passen.

Vergeet niet om te genieten van alle voorbereidingen. Het is een bijzondere tijd en het is voorbij voor je het weet. Neem dus hier en daar een momentje waarbij je even stilstaat en geniet van hoe speciaal het is dat jullie dit gaan doen.