Blog

7 ideetjes voor een duurzame bruiloft

Geplaatst op: 08 maart 2020

Duurzaamheid speelt voor steeds meer bruidsparen een belangrijke rol en waarom zou je hier voor je bruiloft anders over denken? Een bruiloft geeft je juist de mogelijkheid om duurzaam zijn nog eens extra in de spotlight te zetten! Gelukkig zijn er steeds meer bruidsleveranciers die zich ook bezighouden met duurzaamheid. Om je op weg te helpen met jullie duurzame bruiloft zetten wij 7 haalbare ideetjes voor je onder elkaar. Zeker weten dat je bruiloft extra bijzonder is wanneer je weet dat je je steentje hebt bijdragen.

Zoek een locatie die dichtbij is

Als je gasten moeten vliegen of lange afstanden moeten afleggen in hun auto om te komen dan heb je al een achterstand op het gebied van duurzaamheid. Punt één is dan ook om ervoor te zorgen dat je bruiloft dicht in de buurt is van is waar jullie gasten voor het grootste deel wonen.

Zorg dat je menu eco-vriendelijk is

Kies een cateraar die werkt met locale en biologische produkten. Ook geen of minder vlees maakt een groot verschil in jullie mate van duurzaamheid. Je menu voor een groot deel uit vegan ingrediënten laten bestaan is daarom ook het beste. Vind je dit te extreen kies dan bijvoorbeeld je hoofdgerecht wel met vlees, maar hou je voor en nagerechten veganistisch.

Gebruik electronische uitnodigingen

Een hele makkelijke manier om in te spelen op duurzaamheid is simpel: verstuur electronische uitnodigingen, Nu gebruik je geen papier voor je uitnodiging en ben je weer een stapje dichterbij een duurzaame bruiloft.

Draag een tweedehands trouwjurk

De produktie van trouwjurken is alles behalve duurzaam. Waarom kies je geen tweedehands trouwjurk? Een trouwjurk draagt men maar één keer en daarna hangt ze in de kast. Het is financieel en ecologisch een aanrader om te kiezen voor een eenmaal gedragen trouwjurk. Bekijk hier onze collectie.

Bloemen van locale bloemist

Probeer locale bloemen te kopen die niet vol zitten met chemicaliën. Bloemen uit verre landen moeten worden ingevlogen en zijn dan natuurlijk al lang niet meer duurzaam. Kijk of je een bloemist kunt vinden die graag wert met locale bloemen.

Een vintage thema

Bij een vintage trouwthema is het heel makkelijk om duurzaam te blijven. Al je decoratie kan bestaan uit tweedehands kastjes, vintage boeken en zelfs vintage borden en bestek. Het is dus het beste thema voor een duurzame bruiloft en ook nog eens super hip!

Werk samen met duurzame bedrijven

Er zijn tegenwoordig genoeg leveranciers die ook net als jij geven om het milieu. Om je op weg te helpen geef ik je vast wat tips voor bedrijven die je zeker goed kunnen bijstaan als het gaat om een duurzame bruiloft:

1. Green Weddings, Een wedding planner met een groen hart.

2. Uit liefde, Verkoopt tweedehands trouwjurken en al het geld gaat naar eengoed doel. We raden bruiden alstijd aan om hun trouwjurk hier te doneren ls het niet lukt deze op de site te verkopen.

3. Dutch Spirit, De specialist in duurzame trouwpakken

4. Hoogenboom & Bogers, Maken trouwringen van gerecycled of Fairtrade-goud, gebruiken conflictvrije diamanten en hoogwaardige natuurlijke edelstenen en parels.

5. Draag vintage, Gaan jullie voor dat vintage bruidsthema? Kies een toffe vintage trouwjurk. Shop Nama Nama of Mim’s Mooiste voor de beste keus in toffe vintage jurken.

Niet te extreem!

Geef jezelf ook wat ruimte, niet je hele bruiloft kan perfect duurzaam zijn en dat is OK. Het feit dat je ermee bezig bent en bewuste keuzes maakt, betekend dat jullie bruiloft zeker weten duurzamer zal zijn dan de gemiddelde bruiloft.

Succes met plannen!