Blog

6 dingen die je moet weten over het verkopen van een tweedehands bruidsjurk

Geplaatst op: 29 oktober 2019

Je bruiloft is voorbij en nu wil je eigenlijk die dure trouwjurk wel verkopen, maar hoe doe je dat? De meeste van ons hebben nog nooit in een bruidsmodewinkel gewerkt of eerder een trouwjurk verkocht. Hoe weet je bijvoorbeeld waar je bruiden kunt vinden die je trouwjurk willen kopen? Hoe bepaal je de waarde? En laat je andere bruiden je jurk passen?

Waar vind je bruiden die een trouwjurk willen kopen?

Een tweedehands trouwjurk kun je op verschillende manieren verkopen. Natuurlijk kun je een advertentie plaatsen op onze website. Wij zijn elke dag op zoek naar bruiden die jouw jurk willen kopen. Een goedkopere optie is marktplaats alleen zijn hier geen marketingmensen actief bezig om jouw jurk te verkopen. Een alternatief is om je trouwjurk aan een winkel te verkopen die tweedehands trouwjurken verkoopt. Dit is in principe een goed idee, maar het kost wel meer geld, want deze nemen 30 tot 50% van de opbrengst in beslag voor het verkopen van de jurk.

Prijs bepalen tweedehands trouwjurk

De prijs voor een gedragen trouwjurk ligt op 50 tot 60% van de aankoopwaarde. Er zijn veelgevraagde designerjurken zoals Berta Bridal of Grace Loves Lace die meer waard blijven omdat ze juist tweedehands veelgevraagd zijn door bruiden die geen nieuwe kunnen kopen. Wil je weten wat jouw jurk nog waard is laat ons dan vrijblijvend de prijs bepalen via de site.

Wacht niet te lang met het reinigen van een gedragen trouwjurk

Bruiden zijn vaak emotioneel nog gehecht aan hun mooie jurk en willen deze nog niet direct weer verkopen. Toch raden wij aan om de trouwjurk zo snel mogelijk weer te verkopen. Het is makkelijker om een model te verkopen die nog in de collectie zit van de ontwerper dan een ouder model. Je gaat de jurk toch niet meer dragen en daarom kun je er beter een zo goed mogelijke prijs voor krijgen.

Hoe zit dat met maten de jurk is toch op maat gemaakt voor mij?

Trouwjurken zijn door winkel vaak voor jou op maat gemaakt. Het is daarom aan te raden om je afmetingen erbij te vermelden en je confectiemaat. Ook je lengte en cupmaat zijn handig om erbij te vermelden. De aanstaande bruid kan nu goed bepalen of ze de jurk wel of niet past. Als de jurk iets te groot is dan kan ze de jurk nog op haar maat laten maken door een coupeuse. De meeste trouwjurken kan een goede coupeuse minimaal één maat innemen. Voor het op maat maken van je trouwjurk hebben wij diverse adresjes op de website staan.

Wel of niet laten passen?

Als de mogelijkheid hebt om de jurk te laten passen bij jou thuis dan moet je dit zeker doen. Je hebt meer kans om de jurk te verkopen als de bruid de jurk eerst mag passen. Zorg wel altijd dat je niet alleen thuis bent en dat je vooraf duidelijke afspraken maakt.

Verkoop ik mijn accessoires er ook bij

Je kunt je accessoires altijd erbij vermelden in de advertentie zodat de bruid de mogelijkheid heeft om deze erbij te kopen. Ik zou je wel aanraden om het aanschaffen van accessoires optioneel te houden. De bruid kan geen sluier willen dragen of de jurk op een andere manier willen stylen.

Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen bij het verkopen van je bruidsjurk. Als je nog vragen hebt dan kun je ons een bereiken via het contactformulier. Veel succes met de verkoop!