Blog

15 keer inspiratie voor een bohemian bruiloft

Geplaatst op: 29 september 2019

De afgelopen jaren is er één trend die niet meer weg te denken is uit de huwelijksthema’s en dat is de bohemian bruiloft. Er zijn niet alleen geweldige bohemian trouwjurken te koop in deze stijl, maar ook alles eromheen is super romantisch. Bloten voeten, bloemenkransen, bloemendecoratie, het linnen trouwpak, alles heeft een casual gevoel, maar dan wel met een grote dosis romantiek.

Om jou te helpen bij het organiseren van de perfecte bohemian bruiloft zijn we op zoek gegaan naar de mooiste inspiratie voor jullie bohemian bruiloft. Pin snel je favoriete ideetjes naar je eigen Pinterest board.

1. De bloemenkrans

De bloemenkrans is bijna een vast onderdeel geworden van een bohemian bruidslook. Je kunt kiezen uit echte bloemen of nepbloemen om er zeker van te zijn dat ze de hele dag mooi blijven.

bohemian trouwinspiratie

Foto via Pinterest

2. Blote voeten

Alles aan een bohemian bruiloft is een bijzonder casual. Vaak vind het plaats op een strand of in een tuin. Blote voeten zijn dus ook een perfecte keuze en bruidsschoenen heb je dan ook niet nodig.

Foto via Style me Pretty

3. De hoed

De laatste bruidstrend voor de bohemian bruid is een hoed. Je kunt deze bewerken met bloemen of combineren met een sluier. Super gaaf!

bruid met hoed

Foto via In White

4. Bruidskapsel met vlechten

Vlechten zijn naast de bloemenkrans de meest gekozen haarstijl voor bohemian bruiden. je kunt ze op veel verschillende manieren dragen.

Foto via Pinterest

5. Dream Catchers

Dream catchers zijn bijna niet weg te denken van een bohemian bruiloft. Sommige vinden ze te hippie, maar ik vind ze gaaf.

Foto via The bohemian wedding

6. Houten bordjes

Bij een bohemian bruiloft hoort een natuurgevoel. Houten trouwaccessoires zijn dan ook leuk toe te voegen aan jullie decoratie. Trouwbordjes om de richting te wijzen of het programma van de dag weer te geven zijn dan ook een leuk idee voor jullie bohemian bruiloft.

bohemian bruiloft inspiratie

Foto via Boho Weddings

7. Vloerkleden

Gebruik een variatie van verschillende vloerkleden als gangpad of als decoratie bij jullie bohemian bruiloft.

Foto via Mrs to be

8. Nude trouwtaart

De nude trouwtaart is de perfecte keuze voor jullie bohemian bruiloft. Het is modern en romantisch, met een vleugje vintage.

nude trouwtaart

Foto via Style me Pretty

9. Lange houten tafels

Lange houten tafels zijn de gekozen opzet voor een “boho wedding”. Vooral veel bloemen op tafel en kleine lampjes om een romantische sfeer te scheppen.

Foto via Brides

10. Huisdieren met bloemen

Je huisdieren gaan natuurlijk ook mee in de boho stijl. Een bloemenkrans voor je hond (of paard) staat super cute.

Foto via Mrs to be

11. De bloemenboog

Als backdrop voor jullie boho bruiloft kies je voor de bloemenboog. Deze kun je makkelijk maken van hout en helemaal vol met bloemen hangen. Moet ze zien wat een fantastische foto’s jullie zullen hebben van de ceremonie.

bloemenbogen

Foto via Style me Pretty

12. Oude caravans & Foodtrucks voor snacks

Een foodtruck met een hippe snack of een oude caravan als plek waar jullie trouwtaart en andere zoetigheden bij elkaar staan is een leuke aanvulling op jullie boho thema.

Foto via Martha Stewart Weddings

13. Oude Schuur

De locatie voor een bohemian trouwdag is een trouwtent of een oude schuur. In Nederland moet je helaas rekening houden met het weer en wat is er dan leuker dan de vintage sfeer in een oude schuur. Met de juiste aankleding is dit de perfecte locatie.

schuurbruiloft

Foto via Mrs. to be

14. Polscorsage

In plaats van een bruidsboeket kun je ook een polscorsage nemen. Het is niet alleen een hele leuke trouwaccessoire, maar past ook perfect bij je boho look.

polscorsage bruid

Foto via In White

15. Gezellige zithoekjes

Kleed jullie trouwlocatie aan met allerlei leuke en unieke zithoekjes die je aankleed met tikitenten, vloerkleden, een leren poef en vintage stoelen.

decoratie bohemian bruiloft

Foto via Instagram

Voor je bohemian bruidsjurk kun je onze collectie bohemian trouwjurken bekijken van bruiden die hun prachtige jurken verkopen.